De kan tilldelas Stora
Turismpriset 2008

Skriven av den 17/10 2008 klockan 08:01 - 0 kommentarer


Send to a friend    |     Print


Nu har finalisterna till Stora Turismpriset 2008 avslöjats.


Den 23 oktober koras vinnaren och de nominerade till priset är: Ystad Kommun med Wallander, Havets Hus, Kolmårdens Djurpark, Klässbols Linneväveri, IKEA Haparanda och Storsjöyran.

”Otroligt spännande finalister. Dessa illustrerar goda exempel och bredden på turistnäringen. Alla finalister är stora inom sina respektive verksamhetsområden. De driver besökare till sin region, vilket inte minst gynnar närliggande verksamheter. I år har vi både traditionella turistattraktioner och upplevelseverksamheter tillsammans med industri, design och handel. Det blir svettigt att välja en nationell vinnare”, säger landshövding Björn Eriksson, som är ordförande i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Stora Turismpriset delas årligen ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Nutek som huvudman. Stiftelsen samarbetar sedan förra året med RTS kring regionfinalerna. Utdelningen av Stora Turismpriset 2008 sker i samband med Svenska Rese- och Turistgalan den 23 oktober på Oscarsteatern och Grand Hotel i Stockholm.

STANDBY, 17 oktoberKommentarer (0) - Skriv din egen