Lysande uppgång för reselandet
Tyskland

Skriven av Hannah Broman den 25/04 2012 klockan 07:02 - 0 kommentarer


Send to a friend    |     Print


Tysklands incoming har fortsatt medvind, i januari ökade övernattningarna av utländska gäster med knappt elva procent jämfört med samma period år 2011.


Efter en notering på knappt 64 miljoner utländska övernattningar 2011 börjar reselandet Tyskland även detta år med en fortsatt stark tillväxt.

– Tyskland bekräftar sin position som ett av de populäraste reseländerna i Europa även i början av året med imponerande siffror, meddelade Ernst Burgbacher, MdB, parlamentarisk statssekreterare hos förbundsministern för ekonomi och teknik och regeringens kommissionär för småföretag och turism.

I januari 2012 registrerades knappt elva procent fler övernattningar av utländska gäster jämfört med samma månad året innan. Efter preliminära uppgifter från Statistisches Bundesamt, Tysklands motsvarighet till Statistiska centralbyrån, steg antalet utländska övernattningar i februari 2012 återigen med nio procent. Sammanlagt noterades över sju miljoner utländska övernattningar under årets två första månader. En betydande del av dessa kom från de viktigaste källmarknaderna, till exempel Nederländerna och Schweiz.

Grannlandet Polen är det land som har ökat allra mest – polska resenärer stod i januari för ett plus på nästan 35 procent i övernattningsvolym. Även Ryssland står för en mycket god tillväxt på 24,5 procent. Med 54 650 svenska övernattningar i januari innebar det ett plus på 3,1 procent jämfört med samma månad föregående år.

Kommentarer (0) - Skriv din egen