Rekordförsäljning på TUR

Skriven av Hannah Broman den 27/03 2012 klockan 06:08 - 0 kommentarer


Send to a friend    |     Print


Aldrig förr har det sålts så många resor på TUR. 
Årets ”deal-satsning” slog alla rekord: mässbesökarna erbjöds totalt 14 626 deals.


När TUR 2012 stängde i söndags hade cirka 40 000 besök registrerats. En nedgång med tio procent mot i fjol. Per Magnusson är mässansvarig för TUR:
 
– Men med tanke på utgångsläget ändå en rätt bra siffra, säger han. Utställarna vågade inte satsa på samma sätt i år, framförallt på grund av skuldkrisen i flera euroländer. Mässan var drygt tio procent mindre än i fjol, vilket också avspeglar nedgången i hela branschen.TUR 2012 hade ett nytt och flexiblare koncept, som bland annat gjorde det möjligt att ställa ut i tretimmarspass i loungen Global Point. Dessutom flera initativ för att underlätta affärsmöten och publika satsningar på nonstop scenshow, barnaktiviteter med mera.
– Det känns verkligen att vi är på rätt väg. Särskilt kul är att vår satsning på dealsslog så fantastiskt väl ut! TUR-besökarna har på allvar upptäckt att de kan köpa resor, hotellrum, med mera till verkligt grymma fyndpriser.

Totalt erbjöd utställarna 139 olika deals, sex gånger fler än i fjol. Varje deal innehöll ett begränsat antal köp/biljetter. Det totala utbudet var 14 626 erbjudanden.
SJ hade den allra mest populära dealen: res vart som helst inom landet för 145 kr.

Researrangören Airtours sålde ca 120 kraftigt rabatterade biljetter, främst till den grekiska övärlden. Resebyråkedjan Resia, som var med för första gången på TUR, sålde drygt 100 charterresor i samarbete med Apollo.

Kommentarer (0) - Skriv din egen