AirBaltic omformar för
lönsamhet

Skriven av Hannah Broman den 13/03 2012 klockan 08:57 - 0 kommentarer


Send to a friend    |     Print


AirBaltic presenterar en omstruktureringsplan för sin verksamhet med syftet att åter skapa lönsamhet och grund för varaktig framtida utveckling i företaget.


Martin Gauss, vd för AirBaltic:

– Under de gångna åren har airBaltic uppnått en unik tillväxt som gjort Riga till enda fungerande knutpunkt i Baltikum. Denna utveckling har dock kostat en hel del för flygbolaget som nu börjat återhämta sig. För närvarande fokuserar vi på att omforma verksamheten för att öka intäkterna med 330 miljoner LVL under de kommande fem åren, och åter vara lönsamma 2014.

 

Den nya affärsplanen, AirBaltic ReShape, ger riktlinjer för bolagets framtida utveckling. Bland annat innefattar den en modernisering av flygflottan, kostnadsoptimering, operativ effektivitet, inkomstökning och förbättringar av nätverket.

 

AirBaltic kommer att modernisera sin flygflotta med målsättning att i framtiden flyga med endast två flygplanstyper – Bombardier Q400 Next Gen turboprop för regionala flygningar och antingen Airbus 319 eller Boeing 737 New Generation för längre flygningar.


Kommentarer (0) - Skriv din egen